OVER ONS

Kleding geeft uitdrukking aan wie je bent. Het is een uiting van je identiteit.

DE START

A Body Issue is een initiatief van fashion designer Katja van Groningen en zorgprofessional Marije van der Windt. Het bedrijf is ontstaan dankzij een gedeelde visie om mode voor iedereen prettig draagbaar te maken.

Op basis van 3D bodyscans ontwikkelden zij een maatvoeringstabel die speciaal is afgestemd op de zittende mens. De innovatieve maattabel biedt een basis voor een dames- én herencollectie met een ideale pasvorm.

De collectie is gebaseerd op de laatste mode. Dat is in het ontwerp terug te zien door kleurgebruik en keuze van vormen en prints. Ieder seizoen is er een nieuwe collectie.

ONZE VISIE

Kleding geeft uitdrukking aan wie je bent. Het is een uiting van je identiteit. A Body Issue maakt voor ieder seizoen modieuze, goedpassende en betaalbare kleding bereikbaar voor de zittende mens. De kleding is aangepast op een zittend leven.

ONZE KERNWAARDEN

Gelijkwaardigheid | Identiteit | Positief | Inspirerend| Passie | No nonsense

Over het design
SPECIAL FASHION

Alle kleding die wij ontwerpen is gebaseerd op een zittende pasvorm. Dat betekent dat de collectie van A Body Issue, mode voor de zittende mens, comfortabel draagt én er goed uitziet. Overtollige plooien zijn weggelaten en er is op plaatsen met meer of juist minder ruimte rekening gehouden. De maattabel die wij ontwikkeld hebben, specifiek voor de zittende pasvorm, hebben ons daarbij geholpen.

Onderstukken

De taillering van broeken en rokken zijn iets wijder dan gemiddeld en aan de voorzijde laag, zodat de kleding niet in de buik drukt of knelt. Aan de achterzijde is de taille juist iets hoger. Dat oogt mooi en draagt prettig. Om die reden zijn ook de overbodige plooien in de liesstreek en knieholtes weggelaten en er is een knieplooi aangebracht.

Bovenstukken

De schouders van het bovenlijf zijn iets naar voren gedraaid. Hierdoor verdwijnen de overbodige plooien en valt het ontwerp mooi recht op de schouders. Het voorpand van de bovenkleding is iets ingekort zodat het aansluit op de schoot en het achterpand is zo lang dat het aan de achterzijde iets boven de zitting valt.

Het Team
Marije en Katja

Katja van Groningen, fashion designer, enthousiast, ontwerpt vanuit perceptie van de drager, luistert naar de wens van de klant en vertaalt dit door in haar ontwerpen. Katja ademt fashion vanaf het moment dat ze kon praten.

Marije van der Windt, heeft veel zorgervaring en is daardoor bekend met de wensen als het gaat om passende kleding, aangepast aan het leven van de zittende mens. Ook is ze geïnteresseerd in de zorginnovaties die gericht zijn op zelfstandigheid. Volgens haar begint zelfstandigheid bij identiteit en is een fashionlabel voor zittende mensen noodzakelijk.

Launching this start-up has been a great journey, since we started we have:

CUPS OF TEA CONSUMED
SCANNED SITTING PEOPLE
BUSINESS NOMINATIONS
FITTINGS
ONZE PARTNERS
ENTHOUSIASTE SUPPORTERS

COPYRIGHT 2015 A Body Issue. Site created by OCHER